Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rosarött - en drömraga

 

 

Paintballtävling på ett klippskär 

jag blev rödvit, sedan vitskär

jag var med på vita laget

vann väl ändå sammantaget

samarbetade med röda

mot de svarta, onda, döda

som slog oss med ris och kvistar

fast vi hade våra brister

gurun satt där på sin udde

skuddade som vanligt gubbe

dränkte honom uti gröten

han blev het men riktigt söt sen

 

Röda skolans sommarläger

jag var käck och oförvägen

kände av det rätta svänget

och blev välkomnad i gänget

men föräldrarna var svala

jag fick knö mig in och kvala

inte borsta deras ungar

de var själva skolans kungar

jag gav upp och tog en långlunch

utan tidsram, stress och språngstund

 

Vaknade vid månens skära

låg hos mig den lilla kära

hade drömt om nya plåster

sa: du får ej gå i kloster

höj nu upp min cykelsadel

rosa cykel, nya banor

jag ska börja andra klassen

stig nu upp ifrån madrassen

jag har nya ord och vänner

som du kanske redan känner

 

Jag blev gråtmild, ville stanna

hemma, bara vara mamma

cyklade ändå till skolan

letade där efter polarn

på hela parkeringsplatsen

kom försent till frukostrasten

det var idrottsdag, parader

jag fick nog och drog en spader

vände hem och sökte tröst

flyttade på mina bröst

de blev lagom små och runda

fast det tog en liten stund va

 

 

 

 

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 188 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-09-17 09:08



Bookmark and Share


  Tekoppsgubben
Får ofta intrycket att du dina rim aldrig sinar. :)
2015-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X