Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För mig som är nitton ljusår bort

Jag är nitton ljusår bort
när jag faller för dig en gång till
då du och balkongdörren blir ett
och röken från din cigarett stilla
förvandlas till tunn marmor
och jag förevigar varje atom
i din dragningskraft, som rör vid en
ljummen höstkväll med oljefärger

Och det blir svårt att våga andas
att sitta kvar, förberedd på flykten
när ens hjärta blir en sten i ett glashus
för mig som är nitton ljusår bort
i bäddsoffan som finns i drömmen
hos en vilsen tankesmedjare
som aldrig blev kär i någonting
annat än kärleken




Fri vers (Fri form) av sextonförevigt
Läst 374 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-09-18 02:15



Bookmark and Share


  Robin V
Det här är så bra och fint. Hög igenkänning!
2015-10-16

    isbjörnspojken
Så himla vackert skrivet! Blev ett helt överflöd av känslor som började bubbla i mig. Tusen tack för denna fantastiska läsning!
2015-09-18
  > Nästa text
< Föregående

sextonförevigt
sextonförevigt