Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
SkalbaggeSjälens GummiSulor, andra biten, inspirerad av IN MY LIFE by Beatles Lennon (inklusive cirkeln av bekanta som Sigge Eklund redogör för i avsnitt 168)


Rubber Soul, glimt 2 : Den iHågkomna





Ni bor kvar i mitt hjärta

var och en jag någonsin mött

eller drömt om att få möta

frysta i droppar vi någonsin blött



Ni bor kvar i mitt minne

somliga svepta i glömskans skuggor

några bländande klart

många många ljusår ifrån varann



Cirka hundrafemtio av er betyder allra mest

men miljoner ingenting



Ni bor kvar i mina händer

på bägge sidor av livet

hållandes er ömsom krampaktigt, ömsom förväntansfullt

längs platser som sakta har dött

plötsligt återuppståndna



Allihop har ni gjort outplånliga intryck

och ändå är det bara Du

mitt älsklingsmysterium

som känns komplett ojämförbar

med någon alls



Ni bor kvar i mina steg

för längesedan tagna eller ännu aldrig

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-09-25 10:18



Bookmark and Share


  Nanna X
There are places I remember.... fin personlig översättning!
2015-09-25
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP