Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
25.09.2015 Fredag. Mörkrets onda gärningar syns på dagen.


Som dag och natt

Jag står orädd på hundvakten.
Ännu en natt med tjo o tjim
för de samvetslösa.
Om dagen råder besvikelse.
Om natten råder orsaken till det.

Med bestämda anleten
öser lagen fulla tunnor med sans och vett,
som aldrig kommer till skott.

Ja, när ska vi se sanningen i vitögat
och ta ut segern som väntar?
I natt är mörkrets natt
som alla andra nätter.

Men jag känner smaken av gryende morgon,
Och snart är min tid

För alltid.




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 513 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-09-25 17:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dina ord speglar med varsam hand den eviga kampen mellan mörker och ljus.
2015-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP