Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Jag läser texten högt via spelaren till höger på sidan under fotot av mig :)


Kittet

 

Emellan husen

de av sten på sten uppresta

väggar som bär blir rum för själ,

och kropp, förstås

Kitt sammanfogar

poröst men starkt

alldeles tillräckligt för att ge

en lagom stabilitet, tror jag

 

Emellan huskropparna

de av rum vid rum uppförda

fönster solsken släpper flödande in

Kitt sammanfogar bygger broar

Mer stödjande än förstelnande

mer stabiliserande än tvingande

mer öppnande än stängande

 

Emellan kropparna

de av tiden slitna tränade slipade tröttade

känslor strömmar spirar utvecklas

Kitt sammanfogar

ger ro ger tillit en grund för växande

 

Emellan själarna

de av livet slitna tränade slipade tröttade

tankar tankar tankar

Kitt sammanfogar

ja tankar fyller på tankar

utbyte möjliggörs framåtskridande

energigivande kraftansamling

 

Kitt sammanfogar

De känner att det händer

emellan dem

emedan de strävar i vardag och helg

i uppgång och nedgång

i färgrike och grådask

under dag och natt

Ja så är nu skeende

Det känner de

Kitt sammanfogar

 

 Text och foto copyright Eva Akinvall

 Eva Akinvall 2015-09-29

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilden föreställer min mor och far.. som levat ihop så länge.. över 50 år, :) Foto Eva Akinvall




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 304 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-09-29 17:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint höra dig läsa dikten om kittet. Mycket sanning i denna.
2015-10-04

    ej medlem längre
Trevligt att höra dig läsa din dikt om kittets funktion.
Fin bild på mor och far!
2015-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)