Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration Uppenbarelseboken 1 av Johannes av Patmos, en pastor från slutet av det första århundradet landsförvist för sin tro THE MESSAGE Bild Google


Människosonen.


Johannes i landsförvisning vid slutet av första århundradet för sin tro på ön Patmos i Medelhavet:


Jag såg en gyllene ljusstake

med sju armar,

och i mitten Människosonen,

i prästskrud med gyllene bröstplåt

och snövit hår,

med lågande blick

och fötter som glödgad brons,

en röst som ett vattenfall

och i högra handen sju stjärnor,

med en mun som ett skarpslipat svärd

och ett ansikte som solen en högsommardag.


- Var inte rädd!


Jag är först; jag är sist; jag lever.

Jag dog, men jag är vid liv,

och mitt liv är evigt.


Ser du nycklarna i min hand?


De öppnar och stänger dödens dörrar;


de öppnar och stänger helvetets portar.


Skriv nu ner allt du ser:


sådant som finns,

sådant som blir.


När jag kom så här långt kunde jag inte släppa taget.

Jag satte på Ljudbibeln.se och lyssnade av hela Uppenbarelseboken i natten.


Även om jag inte förstår allt

vill jag veta

så att jag kan känna igen

vad komma skall då det är här.




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-10-02 10:22



Bookmark and Share


  mare VIP
Vis och klok
är du Bibbi!
2015-10-03

  ResenärGenomLivet VIP
En aktuell text...förstår att det var svårt att sluta lyssna...
2015-10-02

    ej medlem längre
Ja, men vi får nog en överraskning i alla fall!
2015-10-02

    ej medlem längre
Du förmedlar orden som alltid föder känslor och väcker tankar.
2015-10-02

  louisegirl
Så fint förmedlat <3
2015-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP