Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration Uppenbarelseboken 3 av Johannes av Patmos, en pastor från slutet av det första århundradet landsförvist för sin tro THE MESSAGE Bild Google


Täcket över huvudet.


Jag genomskådar ditt verk.

Du kallas livfull och kraftfull,

men du är död,

stendöd.


Upp med dig!

Ta ett djupt andetag.


Kanske finns det lite liv kvar i dig än.


Men det syns inte på vad du ägnar dagarna åt;

jag ser inte att du slutför något arbete åt Gud.


Ditt tillstånd är kritiskt.


Tänk på gåvan dina händer kramade,

budskapet dina öron hörde - fatta det på nytt

och vänd tillbaka till Gud.


Drar du täcket över huvudet och somnar om,

och glömmer Gud,

kommer jag tillbaks när du minst anar det

och bryter in i ditt liv som en tjuv om natten.


De som segrar ska gå med i segertåget;

deras namn står outplånligt präntade i Livets bok.


Jag ska leda dem fram och presentera dem

för min Far och hans änglar.


Har du öronen öppna?

Lyssna då.

Lyssna till vinden som viskar,

Anden som blåser...




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-10-02 15:02



Bookmark and Share


  i af apa
full av kraft!
2015-10-03

  mare VIP
Tack för den
talande texten!
2015-10-03

  walborg
Kraftfullt och fint att läsa
2015-10-02

  ResenärGenomLivet VIP
Viktig uppmaning...
2015-10-02

    ej medlem längre
Ja, lyss till vinden å anden, Gud går förunderliga vägar vad än vi sår!
2015-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP