Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration Uppenbarelseboken 7 av Johannes av Patmos, en pastor från slutet av det första århundradet landsförvist för sin tro THE MESSAGE Bild Google


En väldig massa människor.


Sedan fick jag se en väldig massa människor, fler än man kan räkna.


Alla var där - alla folk och stammar, alla raser och språk.


Och de stod upp, i vita skrudar med palmblad i händerna,

Ja!

All lovsång och hyllning och vishet och tack,

all vördnad och makt och styrka,

är vår Guds i eviga tider!

Då talade en äldste till mig.


- Vilka är de i de vita skrudarna, och varifrån kommer de? frågade han.


Jag visste inte vad jag skulle svara, men jag sa:


- Jag har ingen aning. Men ni, bäste herre, vet säkert.


- Det är de som kommer från den stora prövningen,

och de har tvättat sina skrudar,

skrubbat dem rena i Lammets blod.


Därför stå de inför Guds tron.


De tjänar honom dag och natt i hans tempel.


Han som sitter på tronen kommer att slå upp sitt tält åt dem.


Det blir ingen mer hunger, ingen törst, ingen brännande hetta.


Lammet som sitter på tronen kommer att valla dem

och föra dem till livets källsprång.

Och Gud kommer att torka bort varenda tår ur deras ögon.




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-10-02 16:16



Bookmark and Share


  mare VIP
Ett ord: Amen!
2015-10-03

  Hanna Mari Wallin
drömmar ur verklighetens framtid

underbar läsning
2015-10-02

    ej medlem längre
Ja, det skall bli fint, å tröst skall vi få!
2015-10-02

  ResenärGenomLivet VIP
Framtiden ser ljus ut...
2015-10-02

    Dan Myrbeck
Ja. Rening behövs.
2015-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP