Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var bättre förr

Vart tog de gamla idealen vägen
Där man högaktade sanning och heder
Är de blott ett minne och en sägen
Talar man om forna tiders seder

Lovsjunger vi enbart manipulationer
Till gagn för jagets centrala val
Bortses alla sociala konventioner
Utan några kännbara samvetskval

Skall vår stat alltid gå före individer
Till tonerna av slöjornas demokrati 
Tribut stjäls av människor som lider
Blott i tanken förblir var man fri

Så valet alla och envar måste göra
Är mellan lättjan och det som är rätt
Skall vi vara de som valde att förstöra
Eller de som återfann våra gamla sätt

När vi åter värnar var människas jag
Och rätten att få leva fri efter egna val
Så kan vi äntligen skymta morgondag
Utan orättvisor och utan samvetskval




Bunden vers (Rim) av Skaldafnord VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-10-05 20:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skaldafnord VIP