Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En hemlös hungrig man

Hungern skrek efter att bli mättad
den hemlösa mannen
letade efter något ätbart
men det var inte lätt
en person uppmärksammade
mannens sökande..
han förstod situationen
han gick fram och började samtala
en bit ifrån fanns det fri mat
för behövande människor
de två gick dit ställde sig i kön
men när det blev mannens tur
blev han nekad till att få något
svaret de fick var: maten är bara till
för folk som kommit hit som flyktingar
den hjälpsamma personen blev så arg
han roffade åt sig mat ändå
gav den till den hungriga mannen
efteråt tackade den hemlösa för all hjälp
hans ögon fylldes utav tårar
då han sa: jag kommer att minnas dig
för resten av mitt liv..
personen som hjälpt honom
insåg hur stora orättvisorna blivit
att det verkligen var skillnad
på folk och folk
inte alls allas lika värde
som det hela tiden snackas om




mare






Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-09 14:46



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"Huvudet på spiken" som läget är idag.
2015-10-09
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP