Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ryggdunkar och håller med

Sossepartiet tycker
inte om demokrati
den rödfärgade rosen
gillar då man står
med sin knutna näve
höjd mot skyn och
sjunger: upp till kamp
socialismen består
av gudlöshet och tvång
inte så konstigt att jag
sen många år tillbaks
har upplevt instängdhet
alla ska tycka så lika
man ryggdunkar varann
inom sina formade
mallar och ramar
ordet frihet verkar
inte vara av intresse
verkar trivas bäst
där det är unket och kvavt
personligen kräver
mina lungor frisk luft
frihet är ett ord jag älskar
så jag fortsätter kämpa
för yttrandefriheten
och sann demokrati!




mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-09 20:47



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"så jag fortsätter kämpa
för yttrandefriheten
och sann demokrati!"

Så gör också jag.
2015-10-09
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP