Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tantvärld

Avfärdsplaner tanten börjar smida
med äventyr över världen vida,
njutningar och många fjärran riken,
kanske avsmaka den goda romantiken

Hon tänker stort, hon tänker runt,
har fått nog av småsint strunt:
Hon minns Bengali, Fantomens land
härlig djungel intill världens rand;

Vill dansa eldig, häftig tango i Paris
och kanske eventuellt, möjligtvis
träffa en läcker fransos artistique
med basker i rätt stuk: Très chic

Kommissarie Brunetti vill möta,
hoppas på att ihop med honom stöta
i en förtjusande gondol i Venedig
(planerar en uppsyn: blyg, beskedlig)

Till Australien tanten absolut ska åka
för att i samklang med Tom språka,
kanske i en gammal jeep kring färdas
och lite småkyssas, bara för att härdas

inför passionen, vild och stor
som i varje latinamerikan bor:
rytmer, iver, kryddor, sinnen, hetta,
vackra vyer, samba, åh, mer av detta!

För att kyla ner sig och sin andning
tanten gör en kort mellanlandning
i New York som aldrig sover, vilar;
från vernissage till annan pilar

sedan tanten önskar se annan slags kultur
äkta, genuin, skapad av befolkning: Ur
hon vill ryckas med, hänföras, vibrera
(och kanske något konstverk kopiera)

till Afrika, till Moçambique vill tanten fara;
uppleva trummor, lockas av det underbara,
förföras under nattens stjärnor
till musik av väna bröllopstärnor

”Sagt och gjort” tanten tänker
(tacksamhet till internätet skänker)
kappsäcken i läder hastigt letar fram,
och torkar av allt ingrott damm

Hon laddar upp telefonbiljetten,
fyller i förhandsblanketten,
förväntansfull tar taxi ut till hamnen;
ler; ger hela världen öppna famnen




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 549 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-10-13 15:26



Bookmark and Share


  Evelyn Falk Möller VIP
Så sanna mina ord,
det är alldeles sant
en resa runt vår jord,
har vi fått följa me´
tillsammans med en tant
som aldrig trött é
- evelyn

Tack!
2015-10-18

  Bossepoet från Österbotten
Snyggt rimmat.
2015-10-13

  Marita Ohlquist VIP
En tant med klös!
2015-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim