Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
You gonna burn, burn, burn, burn, burn to the wick / and my love for you is still unknown


Unter den Linden

Det finns en strålkastare långt bortom världen
ett öga av mening & verksamhet
svart öga, blått, gult, rosa
som kanske når den ibland
kanske snuddar den, berör den
möjligen skär den i halvor, bråkdelar, skärvor;

men du behöver inte tro mig.
Den finns att uppleva.
Nässelsnåren, nervsystemen -
skillnaden är semantisk.

Blunda nu i din kyla och känn värmen
från eldarna i öst, eldarna i väster
eldarna som värmer människor och hjärtan
mindre och större än du på alla sätt och mera.

Ta med dig det, gå och gör det du måste.
Vad mera?
Den grå, tysta mynningsflamman jag lovat dig
ska dansa tills nästa sol föds.




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 184 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-10-16 00:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
yeats -rim +svenska?
dramatisk kniv genom tillvarons bleka kött
2015-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund