Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aegis

Partiklar som lever. Och faller sönder.
men bygger upp världen
precis som de ögonblick
när du sträcker ut handen och snuddar vid ett hjärta
utan att ens märka att det är en bröstkorg, tyger och annat i vägen

Jag stänger locket det tunga locket det mörka tunga locket av bistert virke
lägger handen mot den svarta lacken
det blir tyst
inuti skrinet
ett miniatyrlandskap
förgyllda torn, ljus i öppna fönster
gardiner som rör sig bekymmerslöst mellan innandömet och det famnande
barer, balkonger till kvällarna
mening och sammanhang, purpurskynken
människomyller, bittersötma
vägar ut i stjärnans åtta riktningar, och in
omgivna av honungsört
en galande påfågelshona i en silverbur på torget
som inte längre hörs

men bygger upp världen
precis som de ögonblick
när du sträcker ut handen och snuddar vid ett hjärta
utan att ens märka att det är en bröstkorg, tyger och annat i vägen




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 200 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-10-16 00:55



Bookmark and Share


  Minkki VIP
livets scen när ridån går ner, något sådant blir min association när jag läser texten. Tack för anledningen att googla på både Aegis och Aigis!
2015-10-17

  Nanna X
Imponerande serie undergångsdikter. Roligt att läsa dig igen :-) Den här gick direkt till hjärtat genom tyget. Gillar honungsörten och påfågeln. De andra kräver lite noggrannare läsning, återkommer!
2015-10-16

  TrollTörnTrappan VIP
Dina ord når direkt till hjärtat - och ändå med gott om hjärna och sinnesintryck längs vägen...

Känns trösterikt intressant : att även allt söndergående förmår hålla bygget upprest...?!


2015-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund