Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration 5 Mosebok 32:7 - 14 Bild Google


Israel - Guds ögonsten


Tänk på hur det en gång var!


Fråga din far och de gamla!


De ska berätta för dig.


När Gud tilldelade folken deras områden

bestämde han var de skulle bosätta sig.


Han behöll Israel för sig själv,

som sin personliga egendom.


I öknen fann han dem,

i ödemarken bevarade han

och beskyddade sin ögonsten.


Han bredde ut sina vingar över dem.


Som örnen vakade han över sina ungar

och bar dem på sina vingar!


Herren ensam ledde dem,


de hade inga andra gudar.


Herren gav dem bördiga bergshöjder,

åkrar, honung ur klippan och

olivolja från stenig mark!


Han gav dem mjölk och kött,


baggar och getter från Basan


och det allra finaste vete.


De drack vin av utsökta druvor.




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-10-16 23:52



Bookmark and Share


  anits VIP
Vackra rader!
2015-10-22

    Dan Myrbeck
Fruktansvärt tråkigt att det aldrig verkar bli fred i området.
2015-10-19

  ResenärGenomLivet VIP
Trots allt de gjort är de fortfarande det...och det kan ingen ta ifrån dem...
2015-10-18

  Eva Helene VIP
Vacker text!
2015-10-18

    ej medlem längre
En oförliknelig vandring i ödemarken...
2015-10-18

    ej medlem längre
Och våldet, kastar en skugga!
2015-10-17

    ej medlem längre
Mycket vackra ord.
2015-10-17

  Carl Mikael Fäldt
Vackert skaldat-även om jag personligen tror att vi alla levande har Guds absoluta nåd att finnas här på vår jord!
2015-10-17

    ej medlem längre
Å allas vård kärlek skall ge fred!
2015-10-17

    ej medlem längre
Vin ur utsökta druvor, jag är nykterist! Men kärleken som du på minner om vill jag inte gärna släppa, därtill är det judiska folkets lidande för stort! Fint initiativ!
2015-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP