Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om Vi vore ett V



I


Föreställ oss vi vore ett V!

Levde vi då i varsitt universum?

Eller värmde varandras världar?!



II


Vore vi två vanliga V

ville vi bli ett W

very well in love

love the very well



III


när Vivaldi

violin-vant

väcker virvlar

vackra löven

varierar



IV


från Venedig

till Vienna

vandrar våren

närmre vintern

växer veden

vädret vilse

vilsam vrålvind

väter vingar

vråkar vräker

våldsamt vemod

evigt Vänern

väntar Vättern



V


Ville vi helst vara varsina V:en

vildvuxna här under vargmånens sken

vättarna vrenskas i näst värsta scen

vågar vi vrångt stå på vingliga ben

välter väl världen...?



VI


Välan om vi vore blott Adam & Eva

där visdomen ormar sig, varnad att leva

- visst då ville jag vakna invid

din vagina i vällustens tid

se oss twerka och twittra verilt

eller valsa och svärma i frid -

vulgärt intensiv, sedan vila i skreva

mens marsbergen vittrar likt brev ifrån Venus



VII


Tänk om vi vore virtuella

Vilka väsen skulle då vara verkliga??

eller i varje fall verka så

"-Vill Ni vara vänlig att via vattenmärke verifiera Er!?!"

"-Vem?"

"-Ovedersägligen vederbörande!"

"-Veronica Victorsson?"

"-Vet vi förvisso inget om."

Vore ni självaste Vreeswijk & Vrethammar

som just givit er i kast med Verdi, rentav Wagner

med wunderschön brist på vibrato

eller bara en verbal Verwandte?!?

likt vaniljfärgad vinylskiva



VIII


Vevar oss varven

vidgar vi väven

välver sig vinklar

vrider din virknål

vränger min vante



IX


Avslutar med ännu en ouvertyr till evigheten.

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-10-17 17:44



Bookmark and Share


    prima donna
Verkligen Vackert Vällagat!
2015-10-24

  TrollTörnTrappan VIP
Avsnittet blev skrivet sist av varenda bokstav i vederbörande volym med konkreta variationer över abstrakta relationer (eller vice versa??)



2015-10-17

  Nanna X
Vad jag Vällovar V, denna Vettiga och Vänliga bokstaV! Vällust på Varje rad :-)
2015-10-17
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP