Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration 2 Mos. 17:1-7 Bild Goggle


Mose slår vatten ur klippan.


Nu lämnade folket på Guds befallning öknen Sin

och vandrade i etapper till Refidim.


Men när de kom fram dit,

fanns det inte något vatten att dricka.


Då började folket bråka med Mose.


"Ge oss vatten!" gnällde de.


"Sluta nu!", sa Mose.

"Tänker ni sätta Guds tålamod på prov igen?"


Men plågade av sin törst fortsatte de att klaga.


"Varför förde du oss ut ur Egypten,

så att vi skulle behöva dö här

med våra barn och vår boskap?"


Då frågade Mose Herren: "Vad ska jag göra?

De är ju färdiga att stena mig."


Herren sade till Mose: "Tag med dig de äldste i Israel

och för ut folket till berget Horeb.

Du ska ta din stav i handen.


Jag skall möta dig där vid klippan.


Slå på den med din stav,


samma stav som du slog på Nilens vatten med.


Då skall vatten komma fram, så att alla kan få dricka!"


Mose gjorde som han hade blivit tillsagd,

och vatten strömmade ut ur klippan.


Mose kallade platsen Massa,

som betyder frestelse.


Ibland har den kallats Meriba,

som betyder bråk,


för det var där folket bråkade med Gud

och frestade honom genom att säga:

"Tänker Herren ta hand om oss eller inte?"




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 419 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-10-17 19:16



Bookmark and Share


  anits VIP
Starkt skrivet mycket berörande!
2015-10-22

    Dan Myrbeck
Det var länge sedan jag läste den här, bra att läsa om.
2015-10-19

  ResenärGenomLivet VIP
Jag har tänkt på det här med vilket tålamod Gud ändå har med oss människor...tack för påminnande text...
2015-10-18

    ej medlem längre
En överraskning säkerligen!
2015-10-18

  louisegirl
Kommer dag kommer råd <3
Fint förmedlat! " Tack"

2015-10-18

  i af apa
Moses, min favorit...!
2015-10-18

  Ljusletaren
Gillar verkligen då du återberättar från bibeln *tack* /kram
2015-10-18

  aol
Stark skrift som verkligen berörde mej,
2015-10-17

  walborg
Starka bibliska bilder om tro och misstro - varmt tack
2015-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP