Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förgätmigej

Vi brukade en gång för länge sedan dansa
Men nu vågar jag inte längre chansa.
Gräset brukade skära mellan våra tår
Ormbunkarna brukade smeka våra lår.
Låg på gräset och kollade på stjärnorna varje kväll
Allting såg ut som att det hade blivit målat av akvarell.
Solen gled upp på morgonen som den alltid har gjort
Och i denna djupa skog sprang det en hjort.
Men en kväll så kom det en man som jag aldrig hade sett
Hela han var av bara skelett.
Han tog dig
Men inte mig
Den finaste blomman du visste om var förgätmigej.
Så jag plockar en varje dag.
Bara för att minnas våra andetag.




Fri vers (Fri form) av Smutsigkung
Läst 284 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-22 23:41



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Vacker, romantisk dikt
med både skärpa djup
o smärta...
den tilltalar både min själ
o mitt bultande hjärta...
2015-10-25

  Rymdblomma
Fantastiskt fint, inlevelsefull.
Den bokmärker jag ;)
2015-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Smutsigkung
Smutsigkung