Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under gatlyktorna


Under gatlyktan står jag med händerna i jackfickorna och väntar på ett blixtrande ljussken och på ett slag. Under gatlyktorna står jag alldeles stilla medan händerna fladdrar och fingrarna spretar och vet att mellan mina spretande fingrar blåser fragment av bortslarvade kvinnor bort. Under gatlyktan låter jag en cigarill bränna min mun. Under gatlyktan smular jag sönder en inköpslista utan att jag märker det, tänker att jag aldrig visste att det var sista gången, inte med någon. Under gatlyktorna tittar jag obrutet på då ett rostfärgat asplöv lossnar från sin gren och försvinner.




Fri vers av Per Teofilusson
Läst 265 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-10-23 20:13



Bookmark and Share


  Lily Lisbon
Bepperar, hjärtefar. Så du river i själen på mig. Välbehövligt.
2015-11-01

  Amari
Sorgsen text, men bra beskrivet.
Gillar!
2015-10-29

  Annie b'larsson VIP
Ett tema du återkommer till. The sad story of life. Så mycket jag hade i min hand en gång, allt - och hur det försvann, bit för bit. Visst är det hopplöst, hur få ihop det..?
2015-10-27

  Gunnar Hilén VIP
Stand up poetry som bäst ! Bränner till i tårkanalen.
2015-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson