Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är sannerligen så
att vänskap ge är förutsättningen för att vänskap få
Men ibland undrar jag vad en del så kallade vänner tänker på ...



Mängden vänskap

 

Känner in
Känner ut
Om du minns
vet du att jag finns
precis så som
jag alltid funnits förut

Känner för
Känner med
När du känner
dig övergiven
så där alldeles överbliven
vet du att du inte stör
och är välkommen
att stiga in i mitt hus

mentalt
andligt
och
verkligen

Känner av
Känner till
Ställer inga krav
Du vet att jag vill
för dig få finnas till
och att det skänker
mig inre glädje och styrka
när jag kan få dig att må bra

Känner sol
Känner regn
Minns du i fjol

då jag behövde dig?

Mer än någonsin förr

men du svarade inte
och när jag knackade
på din dörr

förblev den stängd

Vilken mängd
tillit och ömsesidighet
var det du sa
att en sann vänskap
enligt din verklighet
borde ha?

 

 

©Peter Stjerngrim




Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 607 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-04-24 03:57



Bookmark and Share


  Jojo
Din dikt börjar så fint och glädjande. En sån vän man så gärna skulle vilja ha. Men din text, liksom verkligheten, slutar med besvikelse... Tycker om upplägget!
2006-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP