Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JupiterMåne nr 1 : IO





Jag gillar dig!


inte om du lägger dig i allt


Räcker gott med tredje största reservsängen


och blott tio fingrar på varje fot


(plus hälften så långsam omloppsbana som din europeiska syster)


Behöver varken vackra vulkanutbrott


eller svärmande meteorer


Lyckas jag låta bli att ignorera dig ändå!?!


i djupet av vår ytliga gas


uppgrävd genom Galileo eller Galilei


glädjer du oss alltjämt med samma sida vänd mot

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-30 10:25



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Mjo, eller en kvinna som tror sig behöva ta ansvar för allt - inför sin passiva planet Mannen?!?!?
2015-10-31

  Respons VIP
En fin hyllning till en för mig okänd måne.
2015-10-30

  Nanna X
Oj här vankas det astronomipoesi. Verkar vara en nyfiken måne, som lägger sig i allt?
2015-10-30
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP