Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag drömde om Hitler i natt

 

 

Han var på TV

Ja, det var så att han levde

i nutid i liten intervju

Sådan där gomorron-tv-mys, ni vet

Han såg ganska ungdomlig ut

avspänd och slät i hyn

Talade normalt och vänligt

folkligt liksom vanligt

 

Jag tänker hur det skulle varit

Att möta honom i verkligheten

Och jag tänkte att

Det skulle kunna vara så

Att man tyckte att han var rätt trevlig

En rolig en och vänlig

Djurvän, målare, vegetarian,

till exempel

Och skojande

 

Och säkert snäll och artig och skulle nog inte göra

En fluga förnär

Ännu mindre slå ned en människa på gatan

Eller råna någon alls

 

Det kanske t o m skulle bli

så att man föll för honom

Som en annan Eva

Att man liksom indoktrinerades

genom hans svada

Att man skulle tro han

 

Tänk om man t o m skulle hålla med

Till slut

Att, det ligger nog mycket i det, att

det är judarna

Som raserar vårt land

 

Tur det var en dröm

 

 

Men

I verkligheten händer dock

liknande omkring mig nu i denna tid

Ett parti med fascistisk ideologi

påverkar allmänhet

och media

och även andra politiker, Ju!

Till att tror på att flyktingar, invandrare, särskilt då muslimer!

Är en fara för vårt land.

Och han Åkesson

Är han inte egentligen ganska trevlig

En riktigt mysig en.

 

Nej fy tusan!

En Ryslig en!

 

En vaken mardröm är nu tiden bliven

 

 

 

 

Eva Akinvall 2015-10-30

(Ja, jag drömde det, gångna natten, att hitler var på tv, i nutid, denna tid som är nu..




Fri vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 405 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-10-30 17:06



Bookmark and Share


  Olle the Bulldog/Olle Ekman
Tack Eva för den här dikten. Angelägen, genomskådande och lite naivistisk också. Gillar speciellt att du inte demoniserar Hitler utan att han säkert kunde framstå som vanlig och hyggligg, en rätt schyss snubbe så att säga...
MVH OLLE
2015-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)