Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
repris


Världsförbättrartant

Tidens tand har satt sitt spår,
också tanten har fått sår
Men ärrad hud är rätt så stark
och utläkt själ en fridens park

Tanten har upplevt det mesta,
sett det usla, men också det bästa
flyger fram och flyter runt,
hon tycker vardagsskoj är sunt

Och varje morgon klockan åtta
hon sig lovar: Ingen måtta
på dagens glada vibrationer,
fria tankar, goda intentioner

och alla leenden hon ger och får
gör ju att hon utmärkt mår
Så ur den aspekten
är hon en världsförbättrare, förresten




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 199 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-11-01 12:05



Bookmark and Share


  Evelyn Falk Möller VIP
Tänk så underbart det är att vara märkt av livet. Rynkorna, ärren, det gråa håret, den slappa huden. Underbart. Det betyder ju bara att man fyllt sin tid här med liv och inte tvärtom.

Förresetn så är den inte den fysiska kroppen som är evig utan själen inuti. Och den är evigt ung.

Tack för en härlig dikt som verkligen satte igång de grå och fick mig att inse vilket fantastiskt liv jag levt och lever.

;)
2015-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim