Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tufft läge som behöver få sättas ord på ...


Att bevittna ett läge som blir allt mer akut ...

... för någon
man älskar och bryr sig om
men stå i princip maktlös
och inte kunna påverka
på frisserade och på oriktiga grunder
kvalificerande beslut ...

Beslut vars konsekvenser
för den berörde
innebär intet annat 
än ett rent helvete utan slut
som skulle fått Kafka själv
att känna sig smått generad
över sin fantasilöshet
när han skrev Processen
en gång förut ...

Det gör så förbannat
innerligt ont 
i hela min kropp och själ
och väcker tvivel
om livets makt och gåva
men också verkliga vilja
att mena oss väl ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2015-11-02 17:56



Bookmark and Share


  ~LillMarlene Landen~
mkt väl ordat ! berörande
2015-11-05

  DominiQueen
Din smärta, skulle det stå..
Styrkeljuskram
2015-11-03

  DominiQueen
Hör Sin smärta.
Vännen kan ord hjälpa?
En insändare om det år ett systemfel eller maktmissbruk?
Om det är lagligt, kan Du påverka politiker, går det att resonera med någon beslutsfattare? Ord är ju makt och på der har Du ju och kärlek och god vilja... Önskar Dig och den drabbade all styrka och Gudomligt stöd och Ämglars ingripande.
LoveBlessings
/DominiQue
2015-11-03

  Maud Louise
Känner din frustration, ilska o maktlöshet av att inte få, kunna, göra mer för den man älskar
2015-11-03

  Ingrid Trolle
En oändligt stor smärta
visar du här med all rätt.
Mitt hjärta blöder!
2015-11-02

  Hanna Mari Wallin
Maktlöshet kärlek värme genomlyser orden dina
bra framfört!
2015-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP