Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fars dag väcker känslor och tankar också inom mig som far vilka behöver få befästas i skriftade former ...


Om inte jag ...

... finns för
dem som står mig
allra närmast
och som jag älskar
så oändligt mycket,
bryr mig om och tycker om ...

Om inte jag
litar på 
såväl min kännedom
som vad min intuition
berättar för mig
om vem de är
och vad de inte är ...

... men också
allt det andra
som format dem
var och en
till den som
de kommit att bli
och som fört dem dit
där de just nu idag är ...

Om de ej
känner att
de på min kärlek och tillit
kan lita på och luta sig mot ...

Vem i hela Universum
har de då som finns för dem
alla var och en
att mer än hoppas på
ska med själ och hjärta
vilja 
deras belägenhet
oavsett vilken den är
för dem finnas där?

Det är min dag idag
liksom alla andras
var och en som 
varit, är eller är på väg att bli far ...

Om alla de andra 
kan jag ej uttala mig
med absolut säkerhet om
de ser det på samma sätt och vis
som mig
att de som far till sina barn
lika självklart finns för dem
oavsett vad och eller till vilket pris ...

Kan bara uttrycka
från det allra innersta
av hela min själ och mitt hjärta
att mina älskade barn
betyder mer än allt för mig
och till dem alla var och en
vill jag bara få befästa också i ord
att

- Du är den allra finaste och bästa 
i hela Universum för mig!

- Jag finns oavsett vad
alltid här för dig ...

- Jag älskar dig mest i hela Universum
och du är ej någonsin ivägen för mig!

- Du är den väsentligaste anledningen
till att livet i sig känns som om det har
en verklig mening och syfte för mig!

- Du är det som gör att jag
även när alla krafter och ork tagit slut
fortfarande vill och kämpar för att leva
bortom gränsen för när livet
på grund av vad det än må vara
är på väg att rinna ut ...

- För jag älskar dig så innerligt mycket
att jag ej ens kan föreställa mig 
den tanken att inte kunna få finnas där för dig
när du verkligen behöver mig ...





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-11-08 14:53



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så fint och kärleksfullt...
2015-11-11

  StinaJ VIP
En underbar text !
2015-11-09

  Hanna Mari Wallin
Så välbeskrivet. gripande och mycket berörande meningar!
2015-11-08

  Tabac VIP
Underbar läsning!
2015-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP