Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du utgör skillnaden! jämväl så ock jag ...


Är rätt tillfreds med att inte vara som alla andra ...

... och att jag är 
fullständigt främmande inför
att söka göra, tänka och skriva
saker och ting 
för att få vara en tillhörare
som följer strömmen
bara för att
runt omkring ...

Tycker det finns
tillräckligt många andra
som redan så gör
och som så har gjort
då som nu ...

Väljer att se till 
att söka förbli unik
då jag anser det vara
varje enskild existens
skyldighet att vara
så som person och individ ...

Jag är unik!

... Men det är också du ...

... då som nu ...

Även om du själv
kanske ej 
är fullt ut medveten om 
att du så är ...

Du liksom jag
utgör skillnad!

... om vi blott bara
vågar ta till oss insikten om
att det i sig
är förutsättningen för
att vi så också ska kunna vara ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-11-14 15:40



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fin text som man kan ta till sig...
2015-11-16

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Yes ! alla är vi olika mycket olika i olika värdeanalyser,vars mätbarhet är olika beroende på allas olika betraktelsesätt som i genererande ordalag berikar mångfalden där man tycker ens egna barn tex är mer värda än andra att lyckas i tentamen att ens fru är sexigare än grannens att du kanske har mer på sparkontot än grannen osv så om vi långsiktigt begrundar den osakligt ogrundade allaslikavärdeprincipen kommer vi alla förr eller senare att inse vad som gäller vilket är allasolikavärde.
2015-11-14

    ej medlem längre
Därför är det också så speciellt fint att läsa dina texter...
2015-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP