Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
behöver förstås inte rimmas ;-)


Hurtbullens odräglighet vs skaldeliv (hexameter)


Hurtbullen springer, löper och tjafsar om tjusande flåsning
spottar och gastar, rantar och rycker i degarens dåsning
ropar ett "Upp med dig! Ut i det fria och rör dina påkar!"
Degaren bligar, förtretad på fridstörarns eviga bråkar
"Dra du åt fanders! Och låt mig få vara i drömmarnas boning..."
"Måste du vara så såsig för jämnan?" (Ack, ber om förskoning!)
"Spring om du måste, men lämna mig genast!" I meditationen
finner man vila, och flerfaldigt märker man rekreationen
Äntligen svann han! Och slutligen känner man versmåttets aning
fallande formen armerar hexameterns fordrande maning

gör mig till viljes, och glöm ej cesuren vid dikternas daning!




Bunden vers (Hexameter) av Caprice! VIP
Läst 486 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-11-16 13:20



Bookmark and Share


  erkki
Hexameter är svårt. En häxkonst? Nej, sådana associationer ger du inte, men betonar kanske att såväl kropp som knopp behöver motion. Och det ena skapas inte vid datorn!
Man kanske kan springa i en sorts hexameterrytm.
Lite som Herkules arla ... osv Kanske? (eller hur det var)
2015-11-16

  RitaBrunner
Bravo Karin!
Det här versmåttet är svårt och inget för mig men du lyckas förträffligt!
2015-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP