Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tolkning av en låt med gruppen America. A Horse With No Name.


SEMESTERRESAN


På den första delen av min resa,
sedan jag lämnat Blekinge bakom.
Såg jag Smålands skogar
och glittrande sjöar,
hagar med torp
i skogen som små öar.
Nästa plats var Jönköping vid Vätterns slut,
sen blev det lunch i Ödeshög.
Mot Vadstena,
Motala till Örebro,
längs med Bergslagsdiagonal'n.

Nu sitter jag här i Stockholm igen,
med vännerna från förr.
Nu blir det fest och gamman, min vän,
innan sommaren dör.

Efter en vecka i storstadens brus
mot Hälsingland av det bär.
Till tystnad och stillhet
och vindens sus,
storslagenheten finns här.
Åker från Bollnäs genom Voxnans dal,
möter Rotebergsraggarn i sin Cheva.
(Vink, vink.)

Nu sitter jag här i Alfta
och ser Voxnan flyta stadigt fram.
Människor är glada och människor ler,
här är en plats så skön som ingen ann.

På tre dar såg jag många byar och hus.
Det vart Ljusdal, Färila och Loos.
Jag ser gröna skogar,
blånande berg,
himlens blå/grå färg.
Det var solsken hela veckan men inatt kom det regn.
Nu står jag här vid Dellens vatten.
Korna går därborta i hagens hägn,
det är skönhet jag ser, tar av mig hatten.

Nu sitter jag här i Valdemarsvik,
njuter vägen hem,
följer gamla Riksfyran så gott det går,
efter Kalmar så vill jag bara hem.




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 243 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-16 13:52



Bookmark and Share


  Sofhia Wirström
fina rader
om livet i allmänhet
2015-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar