Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag sen eftermiddag. Grå mörk fylld av regn fram till strax före skymningen, då vackert och starkt solen lyser fram och gråa molnen sågs skingra. Foto av Eva Akinvall (Jag läser texten via spelaren till höger på sidan)


Helig Fred

 

Det blåser en vind

-den är stark nu-

över världen

Bär toner av själ

och hjärta

Vad kan lindra vår smärta

 

Lyss .. hör du regndroppars klingande visa

Likt tårar, ett uns utav lisa

 

Det finns en röst

som födas i människors bröst

som sjunger till vaggande tröst

denna tunga, av fruktan så fyllda, höst

 

Stäm upp i hoppets och trons orkester

låt ljuda från norr till söder, från öster och väster

 

Ge inte upp men ge upp din stämma

Vi här på jorden som för många för tidigt fått lämna

Nej, inget ska oss få skrämma

till tystnad till hårdhet och hat

Hos oss hör freden hemma

 

 

Helig Fred

Fred vare med oss

Vi vill ej förändras till det sämre

För varje dag vi står kvar och växer

Helig Fred

Vi kämpar för

Fred Varde

 

 

 

 

 

  

 

 (Terrordåd de senaste dagarna.. i Beirut 12/11, det värsta terrordådet i Libanon  sedan inbördeskriget 1990, Paris 13/11, i Syrien sedan flera år,nästan var dag, liksom i Irak)




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 918 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-11-16 17:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint diktat om hopp, om fred i en tröstlös värld!
Fin uppläsning!
2015-11-16

    tramp
Bra skrivet med ett värdigt budskap
2015-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)