Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tål att läsas några gånger för att den fulla innebörden i det förmedlade flödet ska få en chans att nå ända fram ...


Ibland maskerar sig ...

... vissa saker,
företeelser och ting
som om de vore
någonting vi tror
oss om att uppleva och se ...

Senare över tid
när vi står där
alldeles oförberedda
och omedvetna bredvid
visar de alla 
var och en för sig
att de intet annat
till sin konstitution
varit än en illusion ...

Något av ett minnets
kompensatoriska
konstruktion
som substitution
för en situation ...

... vilken i efterhand
eroderat till sitt innehåll
till den grad
att dessa substans
ej längre spelar någon roll ...

När vi sedan ser oss omkring
och konstaterar det
kvarvarande ingenting
som synes vara det enda som är
och någonsin varit där ...

... blir det svårt
att avgöra 
vad som är minnesförskingring
och vad som är justerad kompensation ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-11-17 00:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP