Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någon annan liten kille är inte lika osårbar.

Barn i olika länder har hungersnöd
Barn sitter här och har mat i överflöd
En man sköt en kvinna någonstans
Hon skrek när han ville bjuda upp till våldtäktsdans.
Bomber mörkar ner himlen så solen inte når fram
Mitt barn gråter för att han inte fick se sitt favorit barnprogram.
Folk klagar på tiggare som sitter och försöker få stöd
Tiggare gråter för att folk sparkar på dom när de försöker samla i ihop lite mynt till bröd.
Folk skjuter små barn mitt i staden
Här gråter hon för att någon annan tog den sista chokladen.

Vi ska vara lyckliga över det vi har
För någon annan liten kille är inte lika osårbar.




Bunden vers (Rim) av Smutsigkung
Läst 277 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-19 11:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Smutsigkung
Smutsigkung