Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ax av glas

flyter sakta i den kalla vinden
skördesäsongen susade förbi
någon annanstans

du ser vyn från ett tak mitt i Granada
snö, sol, värme
en plats där åren gått
förbi och stannat

staden försvinner in i dimbankarna
mistluren tystnar

språket tecknat i imman på ett fönster
ur ett gasmoln

i stängerna klättrar
natten upp, dold av dagen
jag gick bredvid min tid

ett speltstrå kastar sin
röda skugga mot hinnan

ax av glas regnar ner
i en pöl av synpurpur




Fri vers (Fri form) av Ulf D VIP
Läst 709 gånger och applåderad av 41 personer
Publicerad 2015-11-28 21:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tycker om hur du bygger upp bilder med orden och det stilla allvarliga.
2018-09-23

  Flying Anna VIP
Vilket vackert språk. Läste din dikt igen. Den säger så mycket både mellan och i orden, lite Tranströmmer känsla. Underbar!
2017-12-28

  Gena
"i stängerna klättrar
natten upp, dold av dagen
jag gick bredvid min tid"
beskriver exakt en känsla av att förväntningarnas värld ger en känsla av exkludering. Jag vet precis.
Gillar också sista raderna, helt otroligt målande
2017-09-16

  Gena
"i stängerna klättrar
natten upp, dold av dagen
jag gick bredvid min tid"
beskriver exakt en känsla av att förväntningarnas värld ger en känsla av exkludering. Jag vet precis.
Gillar också sista raderna, helt otroligt målande
2017-09-16

    ej medlem längre
Dina ord målar bilder i hjärtat.
2015-11-29

    ej medlem längre
Tycker-mycket-om-Text
2015-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Ulf D
Ulf D VIP