Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En fauns senare eftermiddag av sestinatyp

I det allmänna jäktets tid, en omläsning riskerar föra
där till en eftermiddag, en satyr vill ej långt bortföra
det som minnen hålla kvar, det som och till honom skulle föra
en blick av trånad som kanske redan har fört
till en tid då musikens sireners välljud hade fört
ut där i vassen susen och nu som faunen ska förföra.

Där i utsocknes lugna vatten och varma stränder ska föra
och alla Bacchus ängder och ränker riskerar utföra
ren åtrå redan vårens brunstiga oreader hade fört
och önskan om heta kyssar himlens höjd lät nedföra
som ett heligt bevis lekens nära dans har medfört
burna på eftermiddagens sena fals, tanken skulle föra.

Till en fuktig lek, i vägen för tankens bländverk som skulle föra
ner till en len förförisk höft, som mjuk hud länge ska föra
och ner mot den åtrådda lågan som redan dryader har fört
naken, fuktig faunen famlar nymfers behag och riskerar föra
en ofullgången lek till en halt, med då han ska anföra
igen de ömma orden som redan de kära hade anfört.

Älskog redan underskön som varma stränder redan hade fört
luften, lusten, doften smaken av vin leken skulle föra
lustans ljudliga huldror besjälar tiden att vilseföra
ett begär som ska nå zenit och sekunden senare så ska föra
till en ro bland de duniga fälten och dvalan riskerar återföra
en dröm till vågors vilda stränder som sagan redan har tillbakafört.

Tankens tillfälliga klarblå dagsbris tidens pris redan har hemfört
ett spel av gudomligt ingripande, längtan hade påfört
en eftermiddag till toner av Debussy, de däremot riskerar föra
till kritik av det här långsamma stapplandet och för långt skulle föra
men kära åhörare nu när jag till sista versen er ska föra
och en liten slutklämm äntligen uppföra.

Gestalta kärlekens intima väsen kan till mången sång föra
ja, att finna en sträng i livets symfoni som tanken har fört
ordens snirkliga vägar hit, snart äntligen ska jag slutföra
en lek kring prefix, temporala och modala hjälpverb, tanken länge hade undanfört
men som hit på några rader skulle våldföra.
och till ett så in i vassen magplask riskerar avföra.

En lek med tempus riskerar föra, de jag skulle anföra
jag faktiskt redan här har omkringfört
att de en tanke hos er redan hade sammanfört.




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf D VIP
Läst 33 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-30 17:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf D
Ulf D VIP