Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag var hos min mamma när hon dog. Har en lång svit dikter om det. Men här en kort prosatext.


Vid mammas dödsbädd

Tystnaden när hon sover är mättad. Full av ljudlösheter som uteblivna andetag, överhoppade pulsslag, vilsekomna tankar.
En sådan liten kropp, inte mycket kvar nu. Som fågelskelettet vi hittade på Allvaret en semesterdag när jag var ung och hon medelålders.
Fortfarande doften av mamma. Jag kysser hennes kind, lägger min kind mot hennes panna, sjunger tyst sånger hon tyckt om.
"En gång jag seglar i hamn..."
Det är en frostnupen novemberdag, men härinne är det varmt.
Det knäpper lite i väggarna, susar mjukt i luftkonditioneringen.
"...en gång i drömmarnas land..."
En svag doft från blommorna i vasen på sängbordet.
Nu. Jag vet att det händer nu.
"...kommer jag hem igen."
Längre pauser mellan andetagen. Hennes hand så liten, mager, stilla i min. Hennes panna sval.
Jag viskar:"Älskar dig mamma. Jag är hos dig. Du kan släppa taget nu och flyga."
Då gör hon det. Andas ut. Men aldrig mer in.
Aldrig mer.




Prosa av lena köster
Läst 420 gånger
Publicerad 2015-11-29 00:50



Bookmark and Share


    S.p.o.f
Berörande skrivet. Djup sorg är svårt beskriva i text. Det finns inga ord som räcker till att beskriva förlusten och den kärlek man har till en nära som går bort. Väldigt fint skriven.
2016-01-30

    ej medlem längre
Vackert berörande att hon släppte taget med din vackra ord med henne.
Mvh annokas
2016-01-29

  majola VIP
Fint och berörande, tycker jag
2015-11-29

  Palett
Fin och öm skildring av ett avsked, det oundvikliga slutet när en älskad mor somnar i för alltid.
Beklagar din förlust.
2015-11-29
  > Nästa text
< Föregående

lena köster
lena köster