Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vargen ylar, människan gnyr


Det kunde ha varit jag

Vissa saker fascinerar mig
Som de snabba stegen på kullerstenarna
Väskor och kassar som blir synliga
Och försvinner med deras bärare
Kvinnor som bär liv
Barn leker sådär obekymrat
De förstår inte det där med karriär och prestationer
Obehörighet och brist på värme

Jag fryser och gillar att gå rakt på sak
Rusa framåt med ett illa fastsatt mål
Jag blir lika besviken varje gång jag når det

Jag kunde lika gärna vara en kamera
Känslorna har jag sedan länge bedövat
Tacka läkemedelsbranschens girighet för det
Och hade jag förstått hur illa det var i tid
Hade kameran varit en människa

Jag stirrar tomt och väjer undan
Vill inte störa allt det där fina
Vackra, underbara, rena
Det kunde ha varit jag




Fri vers (Fri form) av valpen
Läst 216 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-12-03 17:45



Bookmark and Share


  Silverstripe
En text som handplockar detaljer och placerar dem i ett personligt sammanhang. Kristallklart skrivet!
2015-12-23

    ej medlem längre
'Väskor och kassar som blir synliga
Och försvinner med deras bärare
Kvinnor som bär liv' Bra uppritat!
2015-12-14

  Robin V
Mycket bra!
2015-12-04
  > Nästa text
< Föregående

valpen
valpen