Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom staketet

Vi står stilla tillsammans
Trots att våra atomer
Skriker efter rörelse
Konsten att leva
Har blivit till ett massmedialt
Misslyckande

Vi har vår rikedom
De materiella tingen
Förvarade i källaren
Med de tjugotusen identiteterna
Som medföljde reklamen

Älskling, vad ska vi ha till lunch frågar jag
Du fingrar på din smartphone
Jag hade lika gärna kunnat säga
Älskling, jag går och hänger mig nu
Dina fingrar hade fortsatt
Att maniskt skapa rörelse
I en virtuell värld

Jag frågar om du vill ha köttbullar
Duggregnet piskar oss
Min hy har en hinna av vatten
Mina ögon glänser av sorgen
Din skärm lyser resistent mot vätan
Den bildar en bubbla mellan oss

Jag rycker mobilen ifrån dig
Jag slänger den på gräsmattan
Där och då möts vi igen
Efter fem tunga år i ekorrhjulet
Tystnaden säger ingenting
Och trädgårdens höga staket skyddar oss
Från att gå under offentligt




Fri vers (Prosapoesi) av valpen
Läst 355 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-08-20 11:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

valpen
valpen