Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har blivit en fegis

Jag har slutat att våga
Gått och blivit en fegis
Vars liv går ut på att tillfredsställa samhällets normer
Det är inte ens kul
Att vara smal, men inte benigt smal
Gå runt och trängas på IKEA
Letandes efter saker jag ändå inte orkar montera
Utan att käka lugnande och djupandas
Tjugofem gånger på en kvart

Jag har blivit en fegis
Utan mod att våga kasta mig ut
Utan mod att stämpla ut
Och aldrig mer komma tillbaka

Jag har slutat att våga
Drömma om en framtid
Där jag intensivt kysser den jag älskar
Utan att tänka konsekvenser och planera tio år framåt i tiden
Äktenskapsförord
Preventivmedel och numret till kvinnojouren
Ifall satsningen spårar ur
Det är det jag läser om på pendeln
Skilsmässor, personlighetstester och ADHD-diagnos

Jag har blivit en fegis
Vars stora tjusning är Bingo Lotto
Hundpromenader
Och vars stora lycka är när jag slipper bli nertrampad
På starten av Tjejmilen

Jag drömmer intensivt
Om att låta en modern version av Spiderman rädda mig
Det ska vara en översminkad kvinna
På en hoverboard
Hon ska sprida rosblad efter sig
Och vägra Smartphones

Vi ska skriva brev till varandra
I skenet av stearinljus
Och vika arken till pappersflygplan
De ska flyga i timmerstugan
Innan vi äter kvällsmat
Och älskar till ljudet av eldens sprakande
Vid den öppna brasan

Jag är en fegis
Håller krampaktigt fast i mina drömmar
Medan jag spelar tvåans bingo
Och har musik på i bakgrunden
På låg volym









Fri vers (Prosapoesi) av valpen
Läst 305 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-01 19:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

valpen
valpen