Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skjuta sig själv i foten

Att skjuta sig själv är inget brott
Lyssna på tystnaden i naturens grönskade palats
Är inget av värde
Att vara onåbar
Sitta på ständiga möten
Ha en kroniskt ringande mobil
Ses som status och statuspryl

Att skjuta sig själv är inget brott
Hänga sig däremot är själviskt
Girigbukar suktande efter papperslappar
Myglande politik
Klättra på andra för att nå Nirvana
Inte fan får munken ett fredspris
För sin eviga strävan efter inre lugn

Att skjuta sig själv i foten är moral
Jobba heltid
Jaga, jaga, jaga efter luftslott
Den hala lyckan
Glider ur förslitningsskadornas händer
Sinar ner i dagvattenbrunnen

Att skjuta sig i foten
Är att passera sina individuella gränser
Ignorera kroppens skrik
Efter vila och tystnad

Munken ber i sitt tempel
Aktiemäklaren hoppar från fönstret
Rakt ner på det parkerade miljonåkets
Taklucka
Efter ett börsras

Att skjuta sig i foten
Är att rasa ner från den instabila plattformen
Som aldrig höll för tyngden









Fri vers (Prosapoesi) av valpen
Läst 278 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-02-02 18:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

valpen
valpen