Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kär i ett ideal

Jag står utanför
Innanför är kroglivet ett hav av svett
Människor och deras kroppsodörer
I mina tankar är jag långt bort
I den här världen finns det linjetrafik
Cigarettfimpar och ordningsvakter
Jag tänker;
”vad gör jag här”’
Jag känner mig malplacerad
Och evinnerligt trött
På att leta efter någon som kan rädda mig

Jag står utanför
Jag delar på en cigarett
Med en främling utan takt
Alkoholen sprutar ur öronen
En spya fläckar ner trottoaren
Jag tänker:
"Om jag går hem nu kan jag gå upp tidigt imorgon
Boka in en tvättid"

Jag går in i trängseln
Allt jag ser är skor
De talar inte till mig
Tilltalar mig inte
Alkoholen ångar bort luften
I dagens samhälles jaktmarker
Jag tänker:
"Jag ska testa internet"
Innan jag förstår
Trots att mitt system är fyllt med etanol
Att jag letar ideal
Riddarsagor skrivs inte längre
Det är självbiografiernas era

Jag tar tag i första bästa
Vi går hemåt arm i arm
Sexet är okej även om jag tänker på annat
Min chef brukar säga det
Att jag ofta checkar ut mentalt
Jag vaknar dagen efter
Jag tänker:
"Har jag som kvinna rätt att göra så här"
Sedan ser jag på när du klär på dig
Jag ser din muskulösa rygg
Och ingenting händer
Du bär mig inte och jag vill innerst inte bli buren
Jag är kär i ett ideal
I en tanke
I en bräcklig vindpust
Som vägrar låta sig fångas




Fri vers av valpen
Läst 340 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-01-26 06:19



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
"Jag är kär i ett ideal
I en tanke
I en bräcklig vindpust
Som vägrar låta sig fångas!

Stark avslutning på en bra text!
2017-01-26

  ULJO
Fantastisk text där du med berörande ord fångar verkligheten på ett förträffligt sätt

2017-01-26
  > Nästa text
< Föregående

valpen
valpen