Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Behöver inte nödvändigtvis vara sämre


En skugga av mitt gamla jag

Jag är inte längre mig själv
En skugga av mitt gamla jag
En främling i spegeln av en vattenpöl

Någon fnyser
Jag är glad att det inte är jag
Som står vid samhällets löpande band
Slänger ut det som inte håller måttet
Maktmissbruk må hända
Dömande utanför sållet till domstol

Jag är inte längre mig själv
En skugga av mitt gamla jag
En nykomling i spegeln av ett vindstilla hav

Jag äger inte Facebook
Gillar inte att ta del av andras utopier
Fruktar vad överflödet av falsk öppenhet
Ska göra med mig
Falskheten växer sig bra ändå
Utan min ofrivilliga medverkan

Jag är inte längre mig själv
En skugga av mitt gamla jag
En betraktare av det jag aldrig vill bli




Fri vers (Fri form) av valpen
Läst 220 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-12-15 20:04



Bookmark and Share


    huldran
Kristallklart belysande samhällets falskhet.
2016-01-22
  > Nästa text
< Föregående

valpen
valpen