Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

min existens är en av dina händers ristade linjer

vågornas ljus finns i dina ögon
öppna mitt bröst
för ditt ljus
svep in med trötta vatten
och låt mig känna
den nåd som bara
någon som vandrar ensam
i din handflata
kan känna

ta mig ur bokens rader
och forma min evighet
med lera
lika förgänglig som
vingslag i tystnaden
kan du lyfta mina ögonfransar
och låta dem smeka dig
du är ljus på ljus
när du vänder dina ögon mot mig
lyser du upp mina gömda
skrymslen

jag är inte mer än ett frö
knappt en stavelse i din bok
ändå ser du på mig
med ljus på ljus
och låter mig känna den nåd
den ensamme känner
då han vandrar
i din hand




Fri vers av Jess81
Läst 1065 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-04-27 00:08



Bookmark and Share


  Lady_A
Mkt bättre än såhär kan det knappast bli! Du är en ordmagiker av rang!
2006-12-07

  Mackan
oerhört vacker!!
orden berör och förför
2006-11-26

  Ali D VIP
Mkt vackert

Saalam Aleikum

Ali D
2006-11-03

  siben
vill säga något riktigt
fint om den här men
saknar ord

den är... den är...
den är.....
jättebra!
2006-11-02

  Mikael Lövkvist
En riktig favorit!
Mikael
2006-09-10

  PolyMathWolverine
Vackert. Känner vissa likheter fast du har en mer naturlig nära känsla
2006-05-05

  Allica
Mäktig med sakral känsla.
Mycket fin!
2006-05-03

  Arte
Den här var verkligen vacker, mycket fin dikt, jag gillar tanken med dikten
2006-04-30

    Strawberrygirl
Den var så fin, tilltalde mig verkligen!
2006-04-30

  Deddis
oj..den här tog andan ur mig ..mycket mycket vacker!
2006-04-28

  hawkeye
Denna var vacker...
2006-04-28

  Semir
jag gillar den här.

kan inte sätta fingret på vad men jag gillaren!
2006-04-28

  Jessica Ebbesson
Mycket vacker poesi!!
2006-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Jess81