Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barngården




Och Bagaren örfilade Barnet
för att det var torra kaksmulor

i sängen och vattnet ej var
Uppburet ur brunnen

Och Barnet älskade katten
dess enda vän

Och Katten,katten spann


Och när Barnet blivit gammalt
njöt den av rinnande vatten

Klappa en spinnande katt
Och äta mjuka kakor i en säng.

Frid i sinnet- begärde inget mer.




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 543 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2015-12-30 22:12



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Ja, det mest förbjudna är det mest åtråvärda. Ett stänk av sorg här...
2021-12-19

  henke_r
Otroligt vacker dikt. Även hemska minnen kan forma en till en god människa.
2017-01-16

  Carl-Johan Bachofner
Fan det räcker ju. Frid i sinnet.
2017-01-01

    jaybird
En lärodikt född under den klara stjärnans magi. Bjuder på bildning, skönhet, emfas och hopp.
2016-12-19

    ej medlem längre
stark som kevlar denna text - applåder förstås! tack.
2016-12-19

  Susanne Klint Martell
angenäm upprättelse
gillas mycket!
2016-12-16

  Connie
Stark berörande text!
2016-11-23

  Britt Gustavsson VIP
Fenomenal!
2016-10-03

  radioaktivitet
Å vad fin! <3
2016-09-23

  Ninananonia VIP
Berörande..
2016-06-12

    ej medlem längre
Fint att åldras.
2015-12-31

  i af apa
frid.
2015-12-31

  Bossepoet från Österbotten
Finstämd.
2015-12-30

  Hanna Mari Wallin
En text som verkligen berör ens inre


särskilt fastande jag för dessa rader:

"Frid i sinnet- begärde inget mer"
2015-12-30

  Carl Mikael Fäldt
Helheten i din text är obeskrivligt stark!

Bland det bättre man kan förväntas läsa-i ett liv!
2015-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP