Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten är publicerad tidigare, Nyårsaftons stjärnfall är dess titel


Gott Nytt År till er alla! (Nyårsdikt)

I ett gnistrande stjärnfall
ser vi morgondagen an
Ty var Nyårsaftons kall
är att visa att vi kan

Känna tillförsikt och frid
inför okänd morgondag
Minnas glädje och finna tid
att söka kraft för nya tag

Vid midnatt sträck en hand
till ung som gammal själ
Skänk hopp i Svears land
visa att vi önskar rikets väl

Så till årets sista snöflinga
som sakta singlar ned
Hör vi klockorna ringa
för kärlek såväl som fred




Bunden vers (Rim) av Skaldafnord VIP
Läst 1460 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-12-31 16:33



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
DOH!

Glömde ju:

Gott nytt år, och förhoppningsvis fortsätter nästa år i god anda!

... och jag kan lova att jag ska skriva mera!
2015-12-31

  Micael Axelsson
Första gången jag läser den, och den passar mig helt perfekt inför kvällens stundande. Välskriven, med rim som aldrig känns krystade - vilket jag tycker är skickligt.

Oavsett var vi är, delar många denna kväll ett hopp om bättre nästa år... samt löften som lovas, men sällan hålls ;)
2015-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Skaldafnord VIP