Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blåbär förutan päls.

Frusna blåmåne, du ditt blåbär utan päls!
du fulländade ändalycktesrunda skymonument,
gläns mig med skin, över nattestigen vars jord jag trampar,
föröka dig i mitt sinne tills ditt anlete vars ögon,
är de ögon genom vilkas hinna jag förnimma,
snödisets lek i dvalans tid,

krafs krafs krafs,
slok på stol,
rista trycka,
spasm spasm spasm,
hugg.

Synkronisera blick med input,
koagulera,
läk,
kötta,
späka,
Flod.

Kylan spyr sig in genom ådror heta,
bränner syre för tveksamt syfte,
brinn mitt bäck, ambivalens.
Tig.




Fri vers av Svartsol
Läst 350 gånger
Publicerad 2016-01-15 19:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Svartsol