Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tre nya dikter

kylan talar till dig
fäster på ditt hjärta
en bit sandpapper
med en nertecknad bekännelse

maskrosfrön drömmer
i vintermörkret
små vita fallskärmar
dalar långsamt i ögonvrån

någon trampar
på skymningens orgel
vinden rör sig i piporna
allt kan du ännu se

 

***

 

det stiger musik
ur vinterns mörker
sonetter drar i dig

ett långsamt fugato
gräver ner sig
i den isiga gatan

det oväntade rödljuset
fyller ditt tonspråk
med varmt blod

det harmlösa byter färg
rödljuset exploderar
vinden gör uppror

världens frusna yta
får ett eget språk
i en gränslös tematik

akutens parkering
är en smärtsam stråke
över ett sår

du lyfter på luren
och sjunger ditt slut
i en sista fuga

 

***

 

jag tänker mig dagarna
som ett löfte
om en tillfällig närhet
varm hud i beröring
ett tänt ljus
en doft några måsar
skrikande mot mörkret
tröga vågor
i blyfärgat vatten
vindar utan orsak
några ord en vimpel
en riktning
i en koral mot kvällen
några barn som leker
utanför kyrkogården
med sina lysande lyktor
en hand ett andetag
ett överfullt hjärta
sedan inget mer

 

 




Fri vers av andrasidan
Läst 305 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-01-25 23:43



Bookmark and Share


  svernbygrabben
Avklarnade stillsamma ord som landar mjukt i närvaron

"små vita fallskärmar
dalar långsamt i ögonvrån"
-så vackert!
2016-01-27
  > Nästa text
< Föregående

andrasidan
andrasidan