Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människor spelar sina roller

Tårarna rann nerför hennes kinder
utan insyn från omvärlden
lät hon alla känslor flöda fritt
inte mycket av glädje existerade
den hemska ångesten tryckte på
nedstämdheten ägde hennes själ
livet kändes tungt att andas
så plötsligt ringer telefon
hon skyndar sig inte för att svara
men signalerna slutar aldrig
hon harklar upp sig
lyfter på luren och säger hallå
hon känner igen rösten
som frågar hur hon mår
hon svarar tillbaks: bara bra!




mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 492 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-01-28 08:57



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP


















I LIVETS VILLERVALLA (ur En döddansares visor (1930))



I livets villervalla
vi gå på skilda håll.
Vi mötas och vi spela
vår roll -



Vi dölja våra tankar,
Vi dölja våra sår
och vårt hjärta som bankar
och slår -



Vi haka våra skyltar
var morgon på vår grind
och prata om väder
och vind -



I livets villervalla
så nära vi gå
men så fjärran från varandra
ändå.


2016-01-28

  Bibbi VIP
Känner igen beteendet.
2016-01-28

  Valkyria-Fatale
Stark text.
2016-01-28
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP