Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Våren 2015 gjorde jag och min målarvän Staffan Sandler en måleri-poesibok om ön Svartlöga. #En vidare himmelskupa än man trodde fanns". Bara 100 ex. Boken är slutsåld. I samband med en utställning av hans skärgårdsmåleri hos Mollbrinks i Uppsala kommer vi


Utdrag ur kommande poesi-måleribok ännu utan titel

(Ön på vintern)

Det händer att ön förirrar sig
in i en virvlande vithet

då känns den inte vid oss
vinterklädda människor

den sveper sig i sjalar av rimfrost
dansar berusad i stormens famntag

blankade dansgolv mellan skären
vit vild vrede och lockande lust!

(Konstnären och ön)

Himlen vattnet horisonten brinner
utmanar konstnären
till kamp med pensel och färg

fånga min brand om du kan!
min eld och glöden
innan den sjunker
i den kalla svärtan

på staffliet darrar duken
spänd över gränsen
mellan hetta och köld




Fri vers av lena köster
Läst 273 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-01-29 14:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lena köster
lena köster