Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det fira ordet är hotat, för att inte säga obefintligt, på många håll i världen. Vi måste ständigt försvara det. Bland annat genom att bruka det. Och stödja dem som gör det.


Genomlyser världen

Det är farligt. Det hotar makten och förtrycket. Det kan störta en regering, vinna en kärlek, förändra en värld. Därför är det, trots sin styrka, hotat. Det Fria Ordet. Men det ger sig inte! Tanken blir ord, ordet blir samverkan och handling.
Ovanstående vapen är riktat mot alla former av förtryck, mot maktmissbruk, mot rasism och sexism, mot lögner och svek, mot allsköns våld och övergrepp.
Ovanstående föremål genomlyser världen. Och din själ.
Öppnas med nyfikenhet.
Brukas med varsamhet och reflekterat omdöme.
Vill granskas, ifrågasättas, debatteras.
Kan förändras och utvecklas.
Bör mångfaldigas och spridas över världen.
Det Fria Ordet.




Prosa (100-ordare) av lena köster
Läst 255 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-02-08 22:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Väldigt bra skrivit. Det fria ordet får aldrig tystas. Så länge vi respekterar varandra med det fria ordet.
Mvh annokas
2016-02-08
  > Nästa text
< Föregående

lena köster
lena köster