Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om det ändå vore en fysisk åkomma

Nästan som att bryta nyckelbenet
Smärtan skär i genom kroppen
Får henne att gnissla tänder
Nästan som att hosta blod
Knäcka revbenen
Krossa knäskålarna
Tjuta över ett klämskadat finger
Det gör ont

Om det ändå inte vore själen
Som det förr i tiden talades om kräftan
Den obarmhärtiga cancern
Är hon livrädd för det svarta hålet
Som äter på hennes livslust
Krymper ihop hennes porer
Gör att hon långsamt dör av syrebrist

Det vore lättare
Att rehabilitera tre krånglande diskar i ryggen
Än att kämpa mot det vacklande psyket
Hon vill gärna kunna peka på en kroppsdel
Uttala en diagnos
Som samhället kan nicka åt
Och säga ”krya på dig”




Fri vers (Fri form) av valpen
Läst 230 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-02-11 20:43



Bookmark and Share


  Den lilla tänkande
ja, psykiska problem är inte lika lätta att greppa :/ Bra skrivet!
2016-02-14

    ej medlem längre
Starkt och smärtsamt berättat!
2016-02-12

  Larz Gustafsson VIP
Jag har med sorg noterat att samhället är tämligen intolerant just då det gäller psykiska problem.
Det "räknas" liksom inte.
2016-02-11
  > Nästa text
< Föregående

valpen
valpen