Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Monument

 

En daggfotspår
verklighet
illusion forvandlas till monument

Vi kommer nakna som solfjädrar
länken där borta     hasta förbi
Det finns inget avstånd mellan
skyddsängeln och skyddsdjävulen
Sovande nu     svarande sen
Allt är kommatecken

Så har jag hört
från aftonen som går solen just upp
och himlen som korsar stjärnorna
Det finns inga mörker
som dödar likt sköld
Det finns inget ljus
utan röst      utan eko
Det finns ingen båt
på floden Styks
Alla båtar är här
resan är din
Seende nu

Hon försvinner inte
i intet      i skinet
stämman där ovan
åter och åter  ljuder
toner allt klarare
ordlösa
akaciorna doftar midnatt




Fri vers (Prosapoesi) av mike irow
Läst 279 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-02-16 10:51



Bookmark and Share


  kerstin skriver VIP
detta är ren njutning att läsa och när floden nämns vid namn påminner jag mig om en text jag skrev för länge sen - https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1682016

2016-02-19

    ej medlem längre
Ett underbart bildspråk. Tack för god läsning!
2016-02-16

  louisegirl
Vemodsvackert...
underbart slut " Akaciorna doftar midnatt"
2016-02-16
  > Nästa text
< Föregående

mike irow
mike irow